Kamp Kuşağı geleceğin Rugby Leauge yıldızlarını 7 yaşından itibaren yetiştirmeye başlayacak.

Erken yaşta spora başlayan çocuklar her zaman yaşıtlarından bir adım önde olurlar. Dünyanın en centilmen ve en elit sporlarından birisi olan Rugby Leauge oynadığında ise yüksek derecede özgüven, benlik saygısı , rakibe saygıyı, takım halinde hareket etmeyi, sosyalleşmeyi, hayal gücünü, yaratıcılığını ve sağlıklı bir yaşam sürme alışkanlıklarını güçlendirir.

Amacımız Kamp Kuşağı’nda rol alan her çocuğun sadece yeni beceriler öğrenmesini değil, en önemlisi eğlenmesini sağlamaktır.

Her çocuğun bir birey olduğunun farkındayız ve çocukların becerilerini en iyi benzer yaş ve yetenekteki diğer çocuklarla oynarken geliştirdiklerini düşünüyoruz. Bu nedenle, antrenörlerimizin Rugby Leauge Milli Takım sporcularından oluşacağı kulübümüzde çocukları farklı yaş grubuna ayırarak her çocuğu katılımlarını ve gelişim potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı umuyoruz.

Heyecan verici ve enerjik bir takım oyunu olan Rugby Leauge Yaz Okulu’nda öğrencilerimiz temel rugby league tekniklerini ve temel yaşam becerilerini öğrenecekler.
Dinleme, paylaşma, sıra alma ve takım çalışması gibi önemli sosyal beceriler kazanacaklar. Çocuğun temel dengesini, çevikliğini ve koordinasyonunu geliştirmeye olduğu kadar renkler ve sayılar gibi basit öğrenme modellerine de önem veren eğlence dolu bir programda eğlenirken öğrenecek ,öğrenirken eğlenecekler.

Rugby League , bir çocuğun büyük motor becerilerini veya daha yaygın olarak kaba motor becerileri olarak adlandırılan, vücudun büyük kaslarını kontrol etme yeteneğini geliştirmeyi amaçlar. Bunlar, uygun duruş ve dengeyi sağlamanın yanı sıra koşma, atlama, kaldırma ve uzanma gibi aktivitelerde yer alan kaslardır. Motor beceriler bol pratikle öğrenilip geliştirildiğinden, çeşitli eğlenceli planlanmış Rugby League antrenman aktiviteleri ve egzersizleri bu büyük motor becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.
Odak bölgeleri
 Motor Becerileri _
 Mekansal farkındalık
 Sosyal beceriler
 Yönergeleri izleyin
 Teknik beceriler
 Takım oyunu

RUGBY LEAGUE TUTKUNUN SPORU

Rugby Nedir ?

Rugby,1823 yılında İngiltere’de Rugby Kenti’nin Rugby School okulunda doğmuştur. Okulda öğrenci olan William Webb Ellis’in futbol oynarken topu eline alıp sayı yapması ve diğer oyuncuların da bu oyun şeklini benimsemesiyle, ragbi’nin tüm dünyayı saran macerası başlar.

İlerleyen yıllarda ragbi o kadar popüler hale gelirki 20 yıl İçinde Kuzey İngiltere Kulüpleri başta olmak üzere 119 tane kulüp kurulur. Artan kulüp sayısı ragbi union adında bir birliğin kurulmasını gerekli kılmaktadır artık. 1879 yılına kadar ragbi’nin temel kuralları yavaş yavaş şekillenmeye başlar.
Yine bu yıllarda Rugby Union’dan ayrılan bir grup Rugby Leauge adı altında farklı kurallarla ragbi oynatan bir birlik daha kurar. Dünya’da ragbi halen bu İki ayrı birliğin meydana getirdiği kurallarla oynanmaktadır.

Önceleri Britanya’ya yayılan ragbi, sonrasında Avustralya, Yeni Zellanda, Güney Afrika ve Pasifik Adalarının aralarında yer aldığı Commonwealth (İngiltere Kolonileri) ülkelerine yayılmıştır. Bu ülkelerde ragbi o kadar popülerdir ki milli spor ilan edilmiştir. Sonrasında da Avrupa Ana Karasına yayılan ragbi mütekip yıllarda popülaritesinden hiçbir şey kaybetmemiş bilakis tüm Dünya’ya yayılarak bu günlere gelmiştir. Şu anda altı kıtada ve 100’ün üstünde ülkede oynanmaktadır. Olimpiyatlar ve Futbol’dan sonra en çok izleyici çeken spor branşıdır.

Bu sporu diğer spor dallarından ayıran özellikleri; güç, denge ve hız gerektirdiği, en önemlisi de centilmenlik ve rakibe saygı duyulmasıdır. Kıran kırana geçen bir karşılaşma sonunda, bütün oyuncular kol kola sahadan çıkıyorlar. Aynı zamanda hakeme itiraz etmeniz kesinlikle yasak.
RUGBY ÇEŞİTLERİ NELER ?
Rugby kendi içinde ayrılmış branşları vardır .Bunlar ;Rugby Leauge, Rugby Union, Rugby Sevens, Rugby touch şeklindedir.
Rugby League Nasıl Oynanır?
Rugby League 9’lu,13’lü olarak 2 farklı şekilde ,2 takımla 40’ar ve 30’ar devre halinde oynanan,100×70 metre ebadında dikdörtgen bir sahada ,3 hakemin idare ettiği,yüksek oranda güç ve kondisyona dayalı bir açık hava sporudur.
Yapısı itibariyle futbol ve güreş karışımı öğeler içeren, anlaşılması kolay kurallara sahip olan, kendine has gelenekleri ve etik kurallarıyla futbol ve kriketten sonra Dünya’daki en yaygın spordur.
Her takımın amacı, ellerindeki topu, rakibin gol çizgisine gelip elle topu sayı alanına dokundurmasıdır. Bu durumda hanesine 4 puan yazdırmış olur. Buna try(sayı denir) Try yapan her takıma bonus penaltı ( Conversıon-Ek sayı vuruşu) verilir. Penaltı atışları için “H” şeklinde büyük bir kale bulunur. Penaltı vuruşları golle sonuçlanırsa takım hanesine 2 puan daha yazdırır.
Ragbinin en belirgin kurallarından biri, el ile pasın sadece geriye doğru verilmesidir. Ancak ayakla verilen paslar ileriye doğru atılır. Fakat ayak paslarını da geriden gelen oyuncu alabilir. Bu özelliğiyle ragbi diğer branşlardan açıkça ayrışır. Bunda amaç tüm oyuncuları daima oyunun İçinde tutmak ve rahat skor üretiminin önüne geçmektir.
Geriye pas verilmesi kuralının ihlali halinde ya da topun yere düşüp ilerlemesi halinde,ofsayt kararı verilir ve scrum denilen kenetlenme gerçekleşir. Kenetlenme takımdaki forvetlerin rakip forvetlerle kenetlenip birbirini itmeye çalışması ve ortaya atılan topu kapma mücadelesidir. Kenetlenmeye topu sadece oyun kurucu olan 9 numara oyuna sokabilir. Topu çıkarma da yine 9 numara çıkarır.

Rugby’de oyuncuyu durdurma ve topu kapma amacı ile yapılan müdahalelere (tackle-düşürme) denilir. Tackle sadece boyundan aşağıya yapılır.Amaç rakibi tutup yere indirmek veya etkisiz hale getirmektir.İndirme sırasında çelme takmak,yumruk atmak,itmek gibi hareketler yasaktır.